top of page

Nieuwbouw
In Voorbereiding

Valkenweide | Montfoort

Op de locatie die bekend is als De Bleek, wordt nieuwbouwproject Valkenweide ontwikkeld. Een naam ontleend aan de molen 'De Valk,' die in 1753 werd gebouwd en nog steeds als een historisch icoon in Montfoort staat en de agrarische landerijen waar dit woningbouwproject wordt gerealiseerd.

Op loopafstand van het kasteel van Montfoort en het middeleeuwse stadje, herrijst hier nu een moderne en energiezuinige buurt, omringd door groen en water.

De nieuwbouwlocatie grenst aan de Bleek en de doorgaande weg de Willeskop. Aan de ene kant de historische kern en aan de andere kant de landerijen. Wordt dit jouw nieuwe thuis?

Procedure aanmelding en toewijzing

Vanaf nu is het mogelijk om je al aan te melden als geïnteresseerde in een koopwoning in Valkenweide fase 1. Vanaf de aanmelding gaat jouw inschrijfduur lopen. De inschrijfduur kan van invloed zijn op de toewijzing van de woningen. In overleg met gemeente Montfoort wordt nog gewerkt aan toewijzingsregels voor de gereguleerde (betaalbare) koopwoningen (tot een koopsom van €390.000 - prijspeil 2024 - vrij op naam).

 Op dit moment is hier nog geen informatie over beschikbaar. Zodra er meer bekend is over de toewijzingsregels wordt hierover geïnformeerd middels de nieuwsbrief. Wij verwachten je hierover in het 4e kwartaal van 2024 te kunnen berichten. Voor de woningen met een koopsom boven €390.000 (prijspeil 2024) hanteren wij onze standaard toewijzingsprocedure van BPD. Lees hier meer over de toewijzing.

Planning Valkenweide

Op dit moment zijn we bezig met de ontwerpen van alle woningen en appartementen in fase 1. Naar verwachting start de verkoop van de eerste woningen medio 2025.

Zodra de start verkoopdatum van de eerste woningen definitief is, informeren we je hierover op de pagina Nieuws én via de nieuwsbrief van de website 

bottom of page